Kolibri

VBO Makelaar en Venum tekenen overeenkomst

Door 16 juli 2013augustus 7th, 2019No Comments

Makelaarsorganisatie VBO Makelaar en softwarebedrijf Venum hebben een nieuwe overeenkomst getekend. In de overeenkomst is vastgelegd dat Venum voor de komende jaren software zal leveren aan de VBO-leden. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over de internationale uitrol van de Venum software.

Nootdorp-16 juli 2013

Volgende stap

Venum levert al een aantal jaren integraal software aan alle leden van VBO Makelaar. Als enige makelaarsorganisatie in Nederland biedt VBO Makelaar aan al haar leden software, binnen het lidmaatschap van de vereniging. ‘Ieder VBO-lid heeft met Venum de beschikking over uitstekende software die helpt bij het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden’ zegt Hans van der Ploeg, directeur VBO Makelaar. ‘Venum is onderdeel van het VBO-lidmaatschap, waarmee we optimaal invulling geven aan de wensen van onze leden. We werken actief mee aan de ontwikkeling van de Venum software. En leden die, om welke reden dan ook, andere software willen gebruiken staat dat uiteraard vrij. Met het tekenen van deze nieuwe overeenkomst hebben we voor de komende jaren geborgd dat onze leden voorop lopen waar het gaat om automatisering’ aldus Van der Ploeg.

Ontzettend blij

Gerben Nijmeijer, directeur van Venum: ‘We zijn ontzettend blij met deze nieuwe overeenkomst. VBO Makelaar is de snelst groeiende en meest innovatieve makelaarsorganisatie in Nederland. Ze hebben ons met raad en daad geholpen bij de ontwikkeling van Venum. Dankzij die steun kunnen we Venum in de komende jaren uitrollen in een groot aantal Europese landen. Dat we door deze overeenkomst tegelijkertijd onze band met VBO Makelaar vernieuwen en verstevigen geeft ons vertrouwen in de toekomst. Het is een feestelijke dag voor onze medewerkers’.

Internationaal

In de overeenkomst zijn ook afspraken gemaakt over de internationale uitrol van Venum. Nog dit jaar wordt de software in gebruik genomen in Georgië en de Baltische staten. Het is de overtuiging van Venum en VBO Makelaar dat internationalisatie een voorwaarde is om op de lange termijn vooruitstrevende en innovatieve software oplossingen te kunnen blijven aanbieden.

VBO makelaar

VBO Makelaar is een brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs in onroerend goed. Met circa 900 leden is VBO Makelaar qua grootte de tweede brancheorganisatie van Nederland. VBO Makelaar heeft naast een vakgroep Wonen, ook een aparte sectie Bedrijfsmatig Vastgoed en een sectie Agrarisch Vastgoed. VBO Makelaar behartigt de belangen van haar leden richting politiek en overheid. Zo stond VBO Makelaar aan de basis van de drie-dagen-bedenktijd regeling. Daarnaast zijn ook marktordening en dienstverlening kerntaken. VBO Makelaar is in 1985 opgericht en gevestigd in Nootdorp (ZH). De VBO-leden bieden zowel full service als afzonderlijke deeldiensten.

Venum

Venum is een joint venture van VBO Makelaar en Wazzup software uit Arnhem. Naast Venum ontwikkelt Wazzup een CMS systeem, Housenet. Meer dan 1500 makelaars in Nederland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland werken met de producten van Wazzup. Wazzup werd in 2011 verkozen tot op twee na meest veelbelovende softwarebedrijf van Europa.