Geen onderdeel van een categorie

Venum lanceert uitwisselingssysteem Exchange

Door 10 juli 2014No Comments

Vandaag heeft het Arnhemse softwarebedrijf Venum een uitwisselingssysteem voor makelaars gelanceerd dat makelaars in zowel Nederland als daarbuiten in staat zal stellen om met elkaar samen te werken.

‘Exchange’ is een unieke software applicatie die makelaars in staat stelt om samen te werken met andere makelaars. Exchange verzamelt en verspreidt informatie over onroerend goed en stelt makelaars in staat deze informatie te gebruiken om cliënten beter te kunnen bedienen. Het unieke van Exchange is dat het systeem dat doet in meerdere Europese landen waardoor voor het eerst in de geschiedenis gewerkt wordt aan één Europese vastgoed database.

Niet nieuw

Het principe van een uitwisselingssysteem voor makelaars is niet nieuw. In Nederland en de VS wordt er al jaren mee gewerkt. Ronald Evers, CTO van Venum: ‘Met Exchange wilden we bestaande uitwisseling serieus beter maken. Daarom hebben we bestudeerd hoe uitwisseling werkte in zowel Nederland als de VS. Vervolgens hebben we het verbeterd. We hebben het mogelijk gemaakt om in één oogopslag te zien wat er gebeurt in het werkgebied van een makelaar.’

Nederland

Het uitwisselingssysteem zit in Venum, CRM software voor makelaars die door meer dan 1000 makelaarskantoren in Nederland wordt gebruikt. Venum wordt onder andere gebruikt door zo goed als alle VBO makelaars. VBO makelaar is de snelst groeiende branchevereniging voor makelaars, taxateurs en huur/verhuur bemiddelaars in Nederland. Voor NVM makelaars is Exchange gekoppeld aan de NVM database Tiara. NVM makelaars kunnen daardoor elkaars aanbod inzien.

Europa

Exchange is zo opgezet dat alle data in één centrale Europese database wordt verwerkt. De software maakt daarbij gebruik van een unieke vertaaltechnologie voor landen, steden, wijken en straten die samen met Google is ontwikkeld. In 2014 en 2015 zal Exchange in minimaal 8 Europese landen worden geïntroduceerd.

Venum is een joint venture van Wazzup en VBO makelaar. In Nederland maken meer dan 1300 makelaars gebruik van de software van Wazzup. In 2013 begon Wazzup met het verkopen van haar software in Oostenrijk en begin 2014 kwam daar Georgië bij. In de tweede helft van 2014 gaat Wazzup live in Estland, Letland en Litouwen. Wazzup werd in 2011 verkozen tot op twee na meest veelbelovende softwarebedrijf van Europa.