Housenet

Grote update voor Housenet 3

Door 21 augustus 2015augustus 6th, 2019No Comments
Websites voor makelaars

Ons team heeft er in de afgelopen vakantie maanden hard aan gewerkt om een hele set aan nieuwe features voor Housenet (websites voor makelaars) te ontwikkelen. Functies om aanbod nog mooier te tonen, om makelaar websites nog beter vindbaar te maken in Google en meer. We zijn trots op wat er is gemaakt en wensen al onze gebruikers heel veel plezier met de nieuwe mogelijkheden.

Full screen kaart met informatie over de buurt
Op iedere overzicht pagina met aanbod op een Housenet website is een simpel nieuw knopje verschenen; ´Kaart´. Klik er op en je ziet wat we hebben gemaakt. Niet een simpele weergave van panden op een kaart, dat bestond al en we wilden een echte verbetering realiseren. Dat is een kaart in volledig scherm geworden. Met de mogelijkheid om in die kaart nog te filteren op aanbod. Met een carrousel met foto´s van het aanbod waarop bezoekers kunnen klikken en de mogelijkheid om scholen, winkel, restaurants, etc. te tonen.

Hoe ziet de kaart weergave eruit?

´Mijn match´: voor meer conversie
We hebben de manier hoe een bezoeker zich registreert op een Housenet site beter gemaakt. Iedere bezoeker die zich aanmeld wordt nu direct gevraagd om een zoekprofiel (Mijn match) te maken. Daarmee willen we het aantal gemaakte zoekprofielen significant te verhogen. Die zoekprofielen komen terecht in Venum waarna de makelaar ermee aan de slag kan. Veel meer conversie vanuit de website dus. Ook de manier hoe we dat op een makelaar website presenteren aan bezoekers hebben we een stuk mooier en eenvoudiger gemaakt.

Als er iets niet goed gaat
Service moeten makelaars ook op internet bieden. Daarom hebben we een nette zogenaamde 404 pagina in alle Housenet websites gebouwd. Deze pagina wordt getoond aan bezoekers die een pagina op een site bezoeken die niet bestaat. Bijvoorbeeld doordat ze een typefout maken. Ze krijgen nu een duidelijk melding wat er mis gaat en hoe ze dat kunnen oplossen.

Ongewoon goede vindbaarheid in Google
Housenet 3 websites voor makelaars worden al uitstekend gevonden in Google. Dat betekent niet dat we stilzitten want het kan altijd beter. Daarom hebben we nu voor alle Housenet sites de optie ‘Google XML sitemap’ ingebouwd. Deze XML sitemap is bij zoekmachine optimalisatie een belangrijk hulpmiddel. Het is een bestand dat speciaal gemaakt is voor zoekmachines en dat ook alleen gebruikt wordt door zoekmachines. Met behulp van een XML sitemap kan een zoekmachine zoals Google, Yahoo en Bing de inhoud van een site veel sneller indexeren. Housenet websites worden dus voortaan nog beter gevonden!

Als je als makelaar wilt zien hoe dat eruit ziet typ je achter je domeinnaam ‘/sitemap.xml’, dus: www.jedomeinnaam.nl//sitemap.xml. Je ziet dan die speciale sitemap die we voor Google klaarzetten.

Hans en Grietje
Een kruimelpad toont het hiërarchische pad vanaf de homepage van een website tot de pagina die de bezoeker op dat moment bekijkt. Het toont dus alle hogere niveaus in de structuur van de website. Zo’n kruimelpad hebben we nu tot op straatniveau in alle Housenet websites gebouwd. Dat is goed voor de gebruiksvriendelijkheid (het geeft antwoord op de vraag ‘waar ben ik’) en het is goed voor Google. Google zegt daar zelf over:

“Een kruimelpad helpt om de informatie op pagina’s beter te begrijpen en te presenteren in onze zoekresultaten”, reden genoeg om dat aan Housenet toe te voegen.

 

Leave a Reply