Geen onderdeel van een categorieHousenetKolibriSupport HousenetWazzup

Persbericht: Wazzup software ontzettend blij met Specialized Brains ICT

Door 28 augustus 2015augustus 7th, 2019No Comments
Joas Root

Wazzup software uit Arnhem is gaan samenwerken met Specialized Brains ICT. Bij Specialized Brains werken gecertificeerde testers met een autisme stoornis. De samenwerking houdt in dat de software die ontwikkeld wordt door Wazzup getest wordt door Specialized Brains.   

Arnhem-28 augustus 2015

Talenten van mensen met een autisme stoornis
Ondanks de talenten die mensen met een autisme stoornis hebben is het voor hen moeilijk om in een reguliere werkomgeving te functioneren. Meestal krijgen ze geen kans om werkervaring op te doen terwijl hun talenten, met ondersteuning, heel goed benut kunnen worden. Daarom is het idee ontstaan om een beschermde omgeving te creëren waarin de talenten van deze mensen volledig tot uiting komen. Terwijl zij bezig zijn met waar ze goed in zijn, het testen van software, worden ze getraind en gecoacht op de gebieden waar ze minder goed in zijn, communicatieve vaardigheden. Het is de bedoeling dat doorstroming naar een reguliere arbeidsomgeving na 1 of 2 jaar mogelijk wordt. Vanuit deze gedachte is Specialized Brains ontstaan.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
“We vinden wat er gedaan wordt bij Specialized Brains fantastisch’ zegt Joas Root, test & release manager bij Wazzup (foto). ‘Deze manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen spreekt ons aan omdat we kunnen helpen bij het benutten van de talenten van ontzettend getalenteerde mensen in ons werkgebied én omdat onze software daadwerkelijk beter wordt van het testen door Specialized Brains. “

John Bijron is directeur van Specialized Brains ICT: “Doordat de hersenen van mensen met autisme anders functioneren kunnen zij daadwerkelijk sneller en nauwkeuriger testen dan de gemiddelde gecertificeerde tester. Daarom zien wij ook snel hoe goed software is. We hebben ons voor de samenwerking met Wazzup verdiept in de wereld van software voor makelaars en we voeren nu tests uit op iedere nieuwe versie van de software die Wazzup maakt. Tegelijkertijd doen onze mensen ervaring op in kennis en communicatie waardoor ze straks betere kansen hebben op de arbeidsmarkt.”

Over Wazzup
Het is één van de belangrijkste beslissingen in ons leven; verhuizen. Een huis kopen of huren. Een kantoor kopen of huren. Of juist verkopen of verhuren. Soms is de aanleiding leuk, als mensen groter willen wonen door gezinsuitbreiding. Soms is de aanleiding niet leuk, bij een scheiding of als er iemand overlijdt. Altijd is het een ingrijpend proces. Bij dat proces wil Wazzup helpen door het werk van makelaars makkelijker te maken met fantastische software. Zodat makelaars meer tijd over hebben voor mensen. In Nederland werken meer dan 1200 makelaarskantoren met de software van Wazzup.

Het bijgevoegde beeld mag rechtenvrij worden gebruikt. Contactpersoon Wazzup: Gerben Nijmeijer, gerben@wazzupsoftware.com, 06-51822855

Leave a Reply