KolibriSupport KolibriWazzup

What’s up met Kolibri (en over vrijheid)

Door 11 september 2017april 2nd, 2020No Comments

Het is een tijdje geleden dat we jullie hebben bijgepraat over Kolibri. Dat wil niet zeggen dat we hebben stilgezeten, in tegendeel zelfs. In de vakantieperiode hebben we keihard verder gewerkt aan wat een bijzonder softwarepakket begint te worden. Nu iedereen terug is van vakantie een blog over waar we staan.

Waar we staan

Om mee te beginnen een statusupdate:

  • Een groep van 14 makelaarskantoren werkt met Kolibri en levert ons waardevolle input uit de dagelijkse praktijk.
  • Daarnaast beoordeelt een groep van 12 makelaarskantoren iedere release van Kolibri, zij geven Kolibri op dit moment een 8,4!
  • De planning is dat aankomende januari alle Venum gebruikers werken met Kolibri. We werken zo hard als we kunnen om dat te realiseren en we worden daarbij steeds enthousiaster over Kolibri.

Hieronder vertel ik je graag wat meer over één van de redenen voor dat enthousiasme.

Kolibri draait om vrijheid

Toen we  Kolibri afgelopen januari voorstelden vertelden we al dat het gaat om vrijheid. Bijvoorbeeld de vrijheid om zelf te kunnen kiezen welke software je wilt laten samenwerken met Kolibri. Jij bepaalt waarmee je wil werken en niet je leverancier. Op basis van dat uitgangspunt is Kolibri ontwikkelt als een API first applicatie. Zo’n API is een hele reeks functies en procedures die het mogelijk maken om enerzijds Kolibri te bouwen en anderzijds heel veel andere applicaties die toegang krijgen tot functies en data van Kolibri.

‘JIJ BEPAALT WAARMEE JE WIL WERKEN EN NIET JE LEVERANCIER’

Veel bedrijven bouwen eerst hun softwarepakket en dan, als een zijproject, een API voor integratie van derde partijen. Het probleem is dat dit resulteert in een “kunstmatige API” die niet goed is getest tijdens het ontwerp. Onze aanpak is eerst de API te bouwen en Kolibri te bouwen rond die API. Dit dwingt ons om de API te ontwerpen en te gebruiken voor ons eigen Kolibri en dat zorgt ervoor dat we zeker weten dat hij straks goed zal werken voor andere softwareontwikkelaars die hun software met Kolibri willen laten samenwerken. Kolibri is gemaakt om te integreren. De ontwikkeling duurt daardoor initieel langer, maar geeft op termijn oneindig meer mogelijkheden. Op dit moment werken we al met een flink aantal bedrijven die software maken die interessant is om te integreren binnen Kolibri. Over hoe jullie daarvan iets gaan zien vertel ik je graag meer.

Kolibri’s App Xchange

Software wordt veel krachtiger als hij samenwerkt met andere software. Wat zouden smartphones zijn zonder de apps die zij aanbieden in de App Store of in Google Play? Datzelfde principe vindt je straks in de Kolibri App Xchange. De Kolibri App Xchange is een app-markt voor applicaties van derden binnen Kolibri. Je kunt er door categorieën bladeren, informatie over apps bekijken (zoals reviews of ratings) en je kunt de app ophalen.

Apps die in App Xchange beschikbaar zijn bieden je bijvoorbeeld mogelijkheden op het gebied van VOIP (bellen via Internet), backoffice software, boekhouden, rapportages, versturen van nieuwsbrieven, pandopname en inspectieapps, digitaal tekenen apps, en meer. Dit is geen toekomstmuziek.

‘DE KOLIBRI APP XCHANGE BIEDT JE STRAKS DE VRIJHEID OM WELKE APPLICATIE DAN OOK TE LATEN SAMENWERKEN MET KOLIBRI’

Aan ieder van de hierboven genoemde integraties wordt op dit moment gewerkt.  De Kolibri App Xchange biedt je straks de vrijheid om welke applicatie dan ook te laten samenwerken met Kolibri en dat opent een oceaan aan mogelijkheden.

Meepraten en meedoen

Wil je Kolibri alvast een keer zien? Mail en we zorgen dat je een demo krijgt. Heb je ideeën voor Kolibri of voor apps die we volgens jou in de Kolibri App Xchange moeten plaatsen? Laat het me weten. Wil je als (groep) makelaars zelf een app ontwikkelen en die laten samenwerken met Kolibri? Dat kan en we horen het graag.

Ik weet dat veel van jullie reikhalzend uitkijken naar Kolibri en dat is terecht. Wat er aan zit te komen is iets bijzonders. In de komende tijd zullen we je daarover regelmatig informeren.

Bedankt voor je aandacht en je geduld.

 

Gerben Nijmeijer
CEO Wazzup software (gerben@wazzupsoftware.com)