HousenetWazzup

WhatsApp Business nu beschikbaar in Nederland

Door 30 januari 2018augustus 7th, 2019No Comments

Wellicht gebruik je in jouw kantoor WhatsApp al om snel in contact te staan met je klanten of misschien wil je daar nog mee starten. Vanaf nu kun je daar WhatsApp Business voor gebruiken.

Wat is WhatsApp Business en wat kan het?
De naam zegt het eigenlijk al, maar WhatsApp Business is de zakelijke variant van WhatsApp. De berichten-app die we allemaal kennen. WhatsApp Business is speciaal ontwikkeld voor eigenaren van een kleinbedrijf. Bedrijven kunnen met de app gemakkelijk communiceren met hun klanten door automatische berichten en snelle antwoorden te verzenden en berichten te sorteren.

Bedrijfsprofiel
In WhatsApp Business kun je een bedrijfsprofiel maken met daarin nuttige informatie voor je klanten, zoals jouw adres, bedrijfsomschrijving, e-mailadres en website.

Snelle antwoorden
Verstuur je dezelfde soort berichten vaker? Sla ze dan op zodat je ze later opnieuw kunt gebruiken. Dat scheelt een hoop tijd.

Automatische berichten
Ben je niet aanwezig? Stel dan een afwezigheidsbericht in zodat klanten weten wanneer ze een reactie kunnen verwachten. Je kunt ook een begroeting instellen om een introductie te geven over jouw bedrijf.

Berichtstatistieken
Bekijk belangrijke statistieken, zoals het aantal berichten dat succesvol is verzonden, afgeleverd en gelezen.

Klinkt goed! Hoe ga ik in aan de slag met WhatsApp Business?
Op dit moment is WhatsApp Business alleen beschikbaar in de Google Play Store. WhatsApp heeft wel aangegeven ook te werken aan een iOS versie. Wij houden je daarover op de hoogte. Wanneer je de app download wijst de rest zich eigenlijk vanzelf.

 

Joey

Joey

Product Manager