KolibriSupport KolibriWazzup

De cirkel is bijna rond

Door 25 maart 2018april 2nd, 2020No Comments

E-mail integratie in het Kolibri platform

Door Joey van Boxel, lead product designer bij Wazzup

Met afstand de meest gevraagde functie door gebruikers van onze software is e-mail integratie. Logisch dat ik erg blij ben dat als Kolibri live gaat e-mail er onderdeel van zal uitmaken. Omdat we aan Kolibri op dit moment de laatste hand leggen leek het me een goed idee om jullie te vertellen hoe we dat hebben aangepakt.

‘Als product designer is het mijn taak het ontwerp van Kolibri holistisch te benaderen door workflow, gebruikerservaring, interactie en design te verenigen om tot een ​​naadloos werkend product te komen. Ik begeleid en bewaak de complete visuele en gebruikerservaring van Kolibri.’

E-mail & CRM

We weten dat een belangrijke reden om Kolibri te gebruiken is dat jij als makelaar alle communicatie met relaties op één plaats kan zien. Daardoor kan iedereen in je kantoor altijd alle relevante contactmomenten zien. Facebook Messenger, WhatsApp, Snapchat, er zijn steeds meer manieren om te communiceren met je relaties. Maar er is nog steeds één manier die iedereen gebruikt, die er sinds het begin van de digitalisering is geweest, en die nog lang zal blijven: e-mail. E-mail die binnen Kolibri dan gekoppeld moet kunnen worden aan een bepaalde relatie of een bepaalde opdracht.

‘Zo’n mail integratie kan bij veel CRM leveranciers eigenlijk alleen goed worden geregeld als je CRM pakket en je e-mail cliënt  van dezelfde leverancier afkomstig zijn.’

Maar e-mail integratie met CRM software is vaak een probleem. Mail integratie kan bij veel CRM leveranciers eigenlijk alleen worden geregeld als dat CRM pakket en je e-mail cliënt van dezelfde leverancier afkomstig zijn. En dat is een flinke beperking in je vrijheid van keuze en vrijheid van werken. Daarom hebben we er bij de implementatie van e-mail binnen Kolibri voor gekozen om het anders aan te pakken.

Vrijheid van keuze

Je kan e-mail in Kolibri versturen, lezen, je kan reageren en je mail wordt in Kolibri opgeslagen. E-mails kan je koppelen aan een relatie, aan een opdracht of aan allebei. En omdat we geloven in vrijheid is binnen Kolibri e-mailintegratie met vrijwel alle grote e-mail providers mogelijk.

Keuze voor alle e-mail providers in Kolibri Mail

Dat betekent dat als jij gebruik maakt van Microsoft Exchange, Gmail, Hotmail, iCloud mail, Outlook, Yahoo mail of iMap je dat kan integreren met Kolibri. De voordelen daarvan zijn ontzettend groot. Al je bestaande mails en de mappen die je hebt aangemaakt komen automatisch beschikbaar binnen Kolibri. Je kan gebruik blijven maken van apps op je smartphone en tablet die je op dit moment gebruikt om te mailen (dat hebben Microsoft, Apple, Google en Yahoo namelijk best goed voor elkaar ). Kolibri houdt alles gesynchroniseerd. Binnen Kolibri kan je mails uiteraard koppelen aan relaties en opdrachten waarmee we voldoen aan je wens om alle communicatie met relaties op één plaats te kunnen zien en opslaan.

Het aanmaken van een mailaccount zal in Kolibri eenvoudig gaan. Je kiest je huidige e-mail provider, logt in met je accountgegevens daarvan en Kolibri zal de rest doen. Wat ik hiermee wil bereiken is dat je de vrijheid hebt om te werken met de mailoplossing die jij wilt. En daarnaast wil ik met de mailintegratie van Kolibri zorgen dat je jouw werk sneller kan doen, dat het leuk is en dat je zo effectief mogelijk kan werken.

Op naar 100 kantoren live met Kolibri

Om de e-mail functie te gebruiken zal je eerst met Kolibri moeten kunnen werken. In een eerdere blog vertelde Gerben  recent dat we een tweede pilotgroep met Kolibri aan de gang hebben gezet waardoor nu 45 kantoren werken met Kolibri. Een derde pilotgroep van nog eens 50 kantoren gaat binnen twee weken aan de slag met Kolibri. De feedback die we van de bijna 100 kantoren die dan werken met Kolibri krijgen verwerken ik en de rest van het development team doorlopend. Tegelijkertijd maken we e-mail af, hoe dat eruit ziet kan je hierboven alvast zien. In de loop van april gaan we een volgende grote groep kantoren overzetten, e-mail integratie zal dan in Kolibri zitten.

Wil jij graag een persoonlijke toelichting, een demo van Kolibri, uitleg of heb jij ideeën die je met me wil delen? Stuur me dan gerust een mail, ik leer nog iedere dag nieuwe dingen over het mooie vak van makelaar.

Ik hoop dat jullie blij gaan zijn met de manier hoe we e-mail in Kolibri hebben ontworpen.

Groet,

 

Joey van Boxel

Lead product designer Wazzup (joey@wazzupsoftware.com)