Release notes

Release notes: week 3 en 4

Door 14 januari 2019augustus 7th, 2019No Comments

Kelders, verdiepingen, zolders en vlieringen

& Tiara Wonen 1.5.

Kamers en woonlagen toevoegen in Kolibri

Kelders, verdiepingen, zolders en vlieringen.

De meest gewenste uitbreiding aan Kolibri was het kunnen aangeven van kelders, verdiepingen, zolders en vlieringen. Dat is vanaf nu mogelijk. We hebben de ‘woonlagen en ruimtes’ functionaliteit bij opdrachten in Kolibri uitgebreid met het kunnen aangeven van het type woonlaag. Je gaat er zelf mee aan de slag door bij een woning in Kolibri naar het tabblad Opdracht en de sectie ( 1 ) Woonlagen en ruimtes te gaan.

Heb je vragen over het kunnen aangeven van kelders, verdiepingen, zolders en vlieringen? Ons support-team staat natuurlijk voor je klaar. Je kunt makkelijk met ze chatten, bellen of mailen via deze pagina.

Tiara Wonen 1.5.

Tiara, de database achter Funda, brengt regelmatig een update uit van haar specificaties voor objectaanmeldingen. Deze update voor woonopdrachten brengt ons naar versie 1.5. Ik vertel je graag meer over de belangrijkste wijzigingen:

Transactiegegevens

Vanaf versie 1.5 stelt Tiara het verplicht om meer informatie in te vullen bij een woningtransactie. Zo wilt Tiara bijvoorbeeld weten of de koper (bijvoorbeeld) een starter is en waarom de koper verhuist. Om er voor te zorgen dat woningen succesvol afgemeld kunnen worden in Tiara (en Funda) hebben we het mogelijk gemaakt om alle mogelijke transactiegegevens bij een woning in te vullen wanneer je woning gaat verkopen. Publiceer je niet naar Tiara? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen deze gegevens niet in te vullen maar de woning toch af te melden bij andere websites.

Uitbreidingen aan keuze-optielijsten

De woningwereld staat niet stil. Daarom beoordeelt Tiara bij het uitbrengen van nieuwe versies de keuze-optielijsten voor bijvoorbeeld het type verwarming, bijzonderheden en faciliteiten. We hebben daarom de optielijsten op meer dan 20 plekken in Kolibri bijgewerkt naar de vernieuwde optielijsten in Tiara Wonen 1.5.

 

Heb je vragen over de wijzigingen aan Kolibri ter aanleiding van de Tiara Wonen 1.5 update? Laat het ons support team dan weten. We helpen je graag.

Nieuwe Features
  • We hebben het mogelijk gemaakt om kadastrale gegevens ten tijde van splitsing in te vullen in Kolibri bij de kadastrale gegevens.
Joey

Joey

Product Manager