Housenet, websites voor makelaars

Beste ,

Gefeliciteerd met de keuze voor een nieuwe website voor .

Onze webbouwers kunnen niet wachten om voor je aan de slag te gaan en er iets geweldigs van te maken.

Wat nu?
Illustratie

Wat nu?

, jij kunt direct al aan de slag 🙂

Voordat onze webbouwers kunnen beginnen moet je een aantal keuzes maken en input aanleveren. Op deze pagina staat álles wat je moet doen en via deze pagina lever je ook al jouw input bij ons aan.

Onze projectmanager belt je binnen een paar dagen om het proces met je door te nemen. Mocht je vragen hebben kun je ze dan gelijk stellen.

Stap 1: Kies je website template
Illustratie

Stap 1: Kies je website template

Al onze websites worden gebouwd op hetzelfde systeem, Housenet. Binnen dit systeem zitten heel veel mooie functies die voor al onze websites hetzelfde zijn.

Nu vragen we je hier om een template voor je website te kiezen, deze kan namenlijk wel per website verschillen. Een template is het ‘design laagje’ dat we over jouw website heen leggen.

Hieronder staan de beschikbare templates (Sky, Storm, Sylvie en Sjors). Per template hebben we in de video een aantal onderscheidende elementen voor je benoemd en hieronder kun je  ook een aantal bijbehorende voorbeelden van reeds gebouwde websites bekijken.

Template Scarlett

Reeds gebouwde websites op basis van template Scarlett:

Bekijk template Scarlett

Template Skye

Reeds gebouwde websites op basis van template Skye:

Bekijk template SkyeVideo: Template Sky Bekijk template SylvieVideo: Template Sylvie

Template Storm

Reeds gebouwde websites op basis van template Storm:

Bekijk template StormVideo: Template Storm Bekijk template SjorsVideo: Template Sjors

Stap 2: Je logo

Op je nieuwe website komt natuurlijk het logo van .

Lever je logo aan als een Vector bestand, eindigent op .EPS, .AI of .SVG (bijvoorbeeld mijnlogo.eps).

Heb je geen Vector bestand van je logo? Neem dan contact op met de ontwerper van je logo of regel het online via bijvoorbeeld viavector.nl

Stap 3: Menustructuur

Naast het design zijn je menu items en pagina’s bepalend voor je websitestructuur.

Zorg dat je helder hebt welke menu items je op je website wilt tonen en welke pagina’s er op je website aangemaakt moeten worden.

We hebben gemerkt dat er veel manieren zijn waarop iemand bovenstaande uitwerkt, van een krabbeltje op een papiertje waar een foto van gemaakt tot een volledig uitgewerkt boomdiagram 🙂  Werk het uit zoals jij het wilt, zolang je het maar als een bestandje aan ons door kunt sturen.

Voorbeeld van een duidelijke menustructuur (Dit is de bijbehorende website https://050vastgoed.nl. Wat je zult zien is dat de menustructuur op de website inmiddels is aangepast door de makelaar, maar deels komt die nog overeen met de opzet hieronder.):

Websitestructuur voorbeeld

Stap 4: Afbeeldingen/ Video’s

Beeldmateriaal is bepalend voor de look en feel van je website. Lever in deze stap de foto’s aan die wij voor jouw nieuwe website kunnen gebruiken.

De grote header foto/slider van je website moet zo groot mogelijk aangeleverd worden (minstens 1600 pixels breed).

Tip: Zorg dat je kwalitatief goede afbeeldingen hebt. Maak ze zelf met een goede camera, schakel een fotograaf in of gebruik stockfoto’s (bijvoorbeeld via pixabay). Slechte foto’s geven je website bezoeker geen vertrouwen.

 

Hoe maak je een link naar je bestanden via WeTransfer

Stap 5: Teksten

Welke teksten gaan er op je nieuwe website komen? Je kan ervoor kiezen om de teksten van je huidige website te gebruiken. Het andere uiterste is alle teksten opnieuw (laten) schrijven. En daartussen heb je nog de optie om je huidige teksten over te nemen, maar met een paar aanpassingen / aanvullende teksten.

Hoe dan ook, het schrijven van teksten voor een website is lang niet voor iedereen weggelegd. Voor degenen die het wel kunnen speelt vaak de factor tijd een belemmerende rol.

Vaak zorgen de teksten er voor dat het lanceren van je nieuwe website veel langer (weken, soms zelfs maanden) op zicht laat wachten dan gepland. Daarom deze twee tips:

  1. De 80/20 regel. Teksten hoeven niet direct 100% goed te zijn. Grammaticaal natuurlijk wel, maar qua inhoud kun je prima met een beknopte versie live gaan. Oftewel zorg dat je de minimaal benodigde teksten ‘goed genoeg’ hebt (80%) en plan in de maanden na het live gaan van je website een paar momenten in om de teksten verder te optimaliseren (20%).
  2. Schakel een tekstschrijver in. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Wij hebben een aantal tekstschrijvers in ons netwerk en kunnen deze contact met jou op laten nemen. Het offerte en oplever traject hiervoor loopt rechtstreeks via deze tekstschrijvers.

Stap 6: Website wensen

Heb je verder nog wensen voor je nieuwe website? Geef ze hier aan ons door.

Wij zullen kijken of je wensen te realiseren zijn en zo ja of ze binnen de mogelijkheden van de templates vallen (je hebt een template website afgenomen) of dat het maatwerk betreft. In het laatste geval zullen we dit aan je terugkoppelen met een bijbehorende prijsopgave.

Stap 7: Doel van je website

Het doel van je website is belangrijk. Het is goed om hier even bij stil te staan. Doelen van een website kunnen per makelaar verschillen. Met een doel bepaal jij wat jij wilt dat je website bezoekers op je website doen.

Hieronder een paar voorbeelden van mogelijke doelen van je website.

Je wilt bijvoorbeeld dat je website bezoekers:

  • Met één klik direct met je kunnen bellen.
  • Een offerte aan kunnen vragen.
  • Direct binnen je aanbod kunnen filteren.
  • Een woning voor de verhuur aan kunnen bieden.
  • Een account aanmaken op je website.
  • Een waardebepaling voor een huis aanvragen.
  • Etc.

Misschien heeft jouw website maar één doel, maar het kunnen er ook 4,5 of 6 zijn.

Tip: Het doel van je website bepaal je door jezelf de vraag te stellen: Wat wil ik dat mij website voor mij doet?

Bedankt voor jouw input !

Een van onze webbouwers krijgt nu een grote glimlach op zijn of haar gezicht, want er we mogen starten met de bouw van de nieuwe website voor .

Zodra de eerste versie van de website klaar is krijg je deze per mail opgeleverd. Houd je mailbox dus in de gaten!

Illustratie