Stap 1: Kies je website template

Al onze websites worden gebouwd op hetzelfde systeem, Housenet. Binnen dit systeem zitten heel veel mooie functies die voor al onze websites hetzelfde zijn.

Nu vragen we je hier om een template voor je website te kiezen, deze kan namenlijk wel per website verschillen. Een template is het ‘design laagje’ dat we over jouw website heen leggen.

Hieronder staan de beschikbare templates (Sky, Storm, Sylvie en Sjors). Per template hebben we in de video een aantal onderscheidende elementen voor je benoemd en hieronder kun je  ook een aantal bijbehorende voorbeelden van reeds gebouwde websites bekijken.

Template Skye

Reeds gebouwde websites op basis van template Skye:

Bekijk template SkyeVideo: Template Sky

Template Sylvie

Reeds gebouwde websites op basis van template Sylvie:

Bekijk template SylvieVideo: Template Sylvie

Template Storm

Reeds gebouwde websites op basis van template Storm:

Bekijk template StormVideo: Template Storm

Template Sjors

Reeds gebouwde websites op basis van template Sjors:

Bekijk template SjorsVideo: Template Sjors

Stap 2: Je logo

Op je nieuwe website komt natuurlijk het logo van .

Lever je logo aan als een Vector bestand, eindigent op .EPS, .AI of .SVG (bijvoorbeeld mijnlogo.eps).

Heb je geen Vector bestand van je logo? Neem dan contact op met de ontwerper van je logo of regel het online via bijvoorbeeld viavector.nl

Stap 3: Websitestructuur

Naast het design zijn je menu items en pagina’s bepalend voor je websitestructuur.

Zorg dat je helder hebt welke menu items je op je website wilt tonen en welke pagina’s er op je website aangemaakt moeten worden.

We hebben gemerkt dat er veel manieren zijn waarop iemand bovenstaande uitwerkt, van een krabbeltje op een papiertje waar een foto van gemaakt tot een volledig uitgewerkt boomdiagram 🙂  Werk het uit zoals jij het wilt, zolang je het maar als een bestandje aan ons door kunt sturen.

Voorbeeld van een duidelijke menustructuur (Dit is de bijbehorende website https://050vastgoed.nl. Wat je zult zien is dat de menustructuur op de website inmiddels is aangepast door de makelaar, maar deels komt die nog overeen met de opzet hieronder.):

Websitestructuur voorbeeld

Stap 4: Afbeeldingen/ Video’s

Beeldmateriaal is bepalend voor de look en feel van je website. Lever in deze stap de foto’s aan die wij voor jouw nieuwe website kunnen gebruiken.

De grote header foto/slider van je website moet zo groot mogelijk aangeleverd worden (minstens 1600 pixels breed).

Tip: Zorg dat je kwalitatief goede afbeeldingen hebt. Maak ze zelf met een goede camera, schakel een fotograaf in of gebruik stockfoto’s (bijvoorbeeld via pixabay). Slechte foto’s geven je website bezoeker geen vertrouwen.

Stap 5: Teksten

Welke teksten gaan er op je nieuwe website komen? Je kan ervoor kiezen om de teksten van je huidige website te gebruiken. Het andere uiterste is alle teksten opnieuw (laten) schrijven. En daartussen heb je nog de optie om je huidige teksten over te nemen, maar met een paar aanpassingen / aanvullende teksten.

Hoe dan ook, het schrijven van teksten voor een website is lang niet voor iedereen weggelegd. Voor degenen die het wel kunnen speelt vaak de factor tijd een belemmerende rol.

Vaak zorgen de teksten er voor dat het lanceren van je nieuwe website veel langer (weken, soms zelfs maanden) op zicht laat wachten dan gepland. Daarom deze twee tips:

 1. De 80/20 regel. Teksten hoeven niet direct 100% goed te zijn. Grammaticaal natuurlijk wel, maar qua inhoud kun je prima met een beknopte versie live gaan. Oftewel zorg dat je de minimaal benodigde teksten ‘goed genoeg’ hebt (80%) en plan in de maanden na het live gaan van je website een paar momenten in om de teksten verder te optimaliseren (20%).
 2. Schakel een tekstschrijver in. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Wij hebben een aantal tekstschrijvers in ons netwerk en kunnen deze contact met jou op laten nemen. Het offerte en oplever traject hiervoor loopt rechtstreeks via deze tekstschrijvers.

Stap 6: Website wensen

Heb je verder nog wensen voor je nieuwe website? Geef ze hier aan ons door.

Wij zullen kijken of je wensen te realiseren zijn en zo ja of ze binnen de mogelijkheden van de templates vallen (je hebt een template website afgenomen) of dat het maatwerk betreft. In het laatste geval zullen we dit aan je terugkoppelen met een bijbehorende prijsopgave.

Stap 7: Doel van je website

Het doel van je website is belangrijk. Het is goed om hier even bij stil te staan. Doelen van een website kunnen per makelaar verschillen. Met een doel bepaal jij wat jij wilt dat je website bezoekers op je website doen.

Hieronder een paar voorbeelden van mogelijke doelen van je website.

Je wilt bijvoorbeeld dat je website bezoekers:

 • Met één klik direct met je kunnen bellen.
 • Een offerte aan kunnen vragen.
 • Direct binnen je aanbod kunnen filteren.
 • Een woning voor de verhuur aan kunnen bieden.
 • Een account aanmaken op je website.
 • Een waardebepaling voor een huis aanvragen.
 • Etc.

Misschien heeft jouw website maar één doel, maar het kunnen er ook 4,5 of 6 zijn.

Tip: Het doel van je website bepaal je door jezelf de vraag te stellen: Wat wil ik dat mij website voor mij doet?

 

Stap 8: Extra’s voor je website

Naast de vele standaard functionaliteiten binnen jouw nieuwe Housenet website, kun je er ook voor kiezen om functionaliteiten van externe partijen op je website te integreren.

Bijvoorbeeld om bezoekers van je website:

 • Via WhatsApp contact met je op te laten nemen.
 • Via een ‘Wat is mijn huis waard’ veld de waarde van hun huis bij je op te vragen (en zo genereer jij op jouw beurt leads).
 • Binnen jouw website jouw Funda beoordelingen te tonen.

WhatsApp button

Maak gebruik van de mogelijkheid om bezoekers direct contact op te laten nemen via WhatsApp. Op deze manier creëer je een laagdrempelige manier van contact opnemen.

Het is tegenwoordig ook mogelijk om dit aan te bieden op je huidige kantoornummer. Geen apart 06-nummer meer nodig dus! Dit regel je eenvoudig met de WhatsApp Business-app.

Geef ons het juiste nummer door en wij zorgen ervoor dat deze button op je website komt te staan.

Funda beoordelingen widget

Met de beoordelingen widget kan je jouw beoordelingen van Funda op je eigen website tonen.  Je kunt ervoor kiezen of je alleen het gemiddelde cijfer van je beoordelingen wilt laten zien, alleen je beoordelingen of allebei.

Om deze beoordelingen op je website te kunnen weergeven is het belangrijk dat je Makelaarsbeoordelingen instellingen op ‘Verzamelen en publiceren’ staan.

De instellingen van jouw widget bepaal je via fundadesk.

Wanneer je vervolgens klikt op ‘Widget aanmaken’, zal er automatisch een HTML-code gemaakt worden. Deze code stuur je via het formulier hiernaast aan ons. Wij zorgen er dan voor dat de widget op je website komt.

Facebook pixel

De Facebook-pixel is een hulpmiddel voor analyse waarmee je de effectiviteit van je advertenties kunt meten. Je kunt de Facebook-pixel gebruiken om inzicht te krijgen in welke acties mensen uitvoeren op je website en om voor jou interessante doelgroepen te bereiken.

 1. Hier vind je uitleg van Facebook over Facebook pixels.
 2. Kies bij stap 2 voor de optie ‘Ik werk de code van mijn website bij’ en kopieer de code die bij stap 4 aanbod komt.
 3. Geef de code aan ons door (je hoeft dus niks zelf in je website te doen).

 

Stap 9: Feedback op je website geven

Nu ben jij weer aan zet, het is namenlijk tijd om je feedback aan ons door te geven.

Gebruik hiervoor de, in je website geintegreerde, feedback tool. Deze vind je rechtsonderin je website.

Uitleg gebruik feedback tool

Tips voor het geven van goede feedback:

 1. Wees zo concreet mogelijk.
 2. Zorg dat je er de tijd voor neemt en in één keer je volledige feedback doorgeeft.